您的位置: 首页 - 导师队伍 - 校内导师 - 新媒体传播方向 - 正文
【新媒体传播方向】徐迎春
2017-07-04 19:03   审核人:

徐迎春浙江传媒学院新闻与传播学院副教授、博士,并在浙江大学外语学院话语与多元文化研究所完成博士后研究工作,美国威斯康辛大学麦迪逊校区传播艺术系访问学者。曾先后供职于浙江电视台和世界自然基金会(WWF),在新闻采编和NGO环境传播方面有较丰富的实际工作经验。研究兴趣包括环境和文化话语分析、媒介批评、新媒体和公共性研究。主持和参与省部级课题多项,曾在国内外学术期刊发表论文数篇,个人专著有《绿色关系网:环境传播和中国绿色公共领域》(中国社会科学出版社,2014年),主要教授数据新闻、传播学、媒介批评等课程。

Yingchun Xu

She is working as associated professor of Journalism and Communication School in Zhejiang University of Media and Communications. She also finished the work of post-doctorate in Chinese Discourse Research Institute of Zhejiang University. During 2014-2015, she had been a visiting scholar in the University of Wisconsin-Madison in U.S.A. Xu had served in Zhejiang TV Station and World Wide Fund for Nature (WWF) (China) for several years as a journalist and communication officer respectively. Her research area includes environmental and cultural discourse analysis, media criticism, new media and publicness. Her latest book is “Green Networking: Environmental Communication and Chinese Green Public Sphere” (China Social Science Press, 2014).

联系:xuyingchun@hotmail.com